Aplikované výsledky

Aplikované výsledky

Užitné vzory

Němečková I., Trešlová Š., Šalaková A., Bazalová O., Kavková M., Krausová G., Štětina J., Horáčková Š., Vrchotová B., Sýkorová S.:  Funkční jogurtovo-tvarohový dezert se syrovátkou. Úřad průmyslového vlastnictví. Číslo přihlášky PUV 2024-42420; Číslo dokumentu 38308. Datum zápisu: 10.12.2024

Šalaková A., Borková M., Peroutková J., Drbohlav J.: Modifikovaný agrohydrogel s dlouhodobě udržitelnými retenčními schopnostmi. Úřad průmyslového vlastnictví. Číslo přihlášky PUV 2024-42284; Číslo dokumentu 38187, Datum zápisu: 22.10.2024

Drbohlav J., Šalaková A., Borková M., Peroutková J., Elich O., Sedlařík V., Duřpeková S., Čechmánková J.: Hydrogel s ochranným a zlepšujícím účinkem pro zemědělskou půdu a pěstování rostlin. Úřad průmyslového vlastnictví. Číslo přihlášky PUV 2021-38672, Číslo dokumentu: 35316. Datum zápisu: 17.08.2021

Kolorzová, A., Kaštánek, P., Krausová, G., Brányik, T. (2023): Doplněk stravy s obsahem mikrořasy, probiotických kultur a kolostra. Úřad průmyslového vlastnictví. Číslo přihlášky: 2023-41260, číslo dokumentu: 37317. Datum zápisu: 18.9.2023.

Kolorzová, A., Kaštánek, P., Krausová, G., Brányik, T. (2022): Směs pro přípravu instantního nápoje. Úřad průmyslového vlastnictví. Číslo přihlášky: 2022-40300, číslo dokumentu: 36482. Datum zápisu: 19.10.2022.

Hyršlová, I., Krausová, G., Hélová, D., Kaštánek, P., Kronusová, O., Vlasáková, B.,Brányik, T. (2022): Tvarohová pomazánka obohacená mikrořasou. Úřad průmyslového vlastnictví. Číslo přihlášky: 2022-40369, číslo dokumentu: 36562. Datum zápisu: 14.11.2022.

Krausová, G., Hyršlová, I., Mrvíková, I., Kaňa, A., Kantorová, V., Doskočil, I. (2022): Nemléčný fermentovaný výrobek s přídavkem selenizovaných kultur a/nebo probiotických bakterií. Úřad průmyslového vlastnictví. Číslo přihlášky: 2022-40161, číslo dokumentu: 36420. Datum zápisu: 11.10.2022.

Krausová, G., Hyršlová, I., Mrvíková, I., Kaňa, A., Kantorová, V., Doskočil, I. (2022): Mléčný fermentovaný nápoj/jogurt s přídavkem selenizovaných mlékařských kultur a/nebo probiotických bakterií. Úřad průmyslového vlastnictví. Číslo přihlášky: 2022-40036, číslo dokumentu: 36407. Datum zápisu: 11.10.2022.

Krausová, G., Hyršlová, I., Hélová, D., Kaštánek, P., Kronusová, O., Vlasáková, B., Brányik, T. (2021): Jogurt s přídavkem biomasy řas a sinic a probiotických bakterií. Úřad průmyslového vlastnictví. Číslo přihlášky: 2021-39235, číslo dokumentu: 35568. Datum zápisu: 22.11.2021.

Certifikované metodiky 

Němečková I., Trešlová Š., Lešková E., Šviráková E., Karpíšková R: Metodika testování účinnosti sanitačních roztoků proti biofilmům. ISBN 978-80-88390-03-9. Osvědčení číslo: SVS/2021/140480-A

Nejeschlebová H, Hanuš O, Bartáková K, Samková E, Kopecký J, Jedelská R. 2024. Postup rychlého stanovení obsahu laktoferinu v mléce rutinní metodou infračervené spektrometrie. Metodika CM46 2024 (č. SVS/2024/176939-G). Datum certifikace 5. 12. 2024. ISBN: 978-80-88390-12-1.

Nejeschlebová H, Hanuš O, Klimešová M, Kopecký J, Jedelská R, Nejeschlebová L. 2023. Postup nepřímého, rutinního, rychlého odhadu hodnoty titrační kyselosti mléka. Metodika CM40 2023. Datum certifikace 29. 9. 2023 (č. 7632/2023-ČPI). ISBN 978-80-88390-08-4 (MILCOM).

Nejeschlebová H, Hanuš O, Klimešová M, Jedelská R, Kopecký J, Nejeschlebová L. 2023. Eliminace azidiolového vlivu konzervace vzorků mléka na výsledky referenčních a rutinních mlékařských analytických metod. Metodika CM42 2023. Datum certifikace 20.4. 2023 (č. 3324/2023-ČPI). ISBN 978-80-88390-07-7 (MILCOM).

Krausová, G., Hyršlová, I., Mrvíková, I., Kaňa, A., Kantorová, V., Doskočil, I. (2022): Charakterizace selenem obohacených mikroorganismů. Certifikovaná metodika, osvědčení č. SVS/2022/067167-G – v rámci řešení projektu MŠMT COST LTC20014 a MZE-RO1422.

Ověřené technologie

Hélová, D., Hyršlová, I., Krausová, G., Brányik, T., Kaštánek, P., Kronusová, O. (2023): Tvarohová pomazánka s přídavkem biomasy řas a sinic. Nabyvatel: Ekomilk a.s., Poskytovatelé: Výzkumný ústav nlékárenský s.r.o., Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, EcoFuel Laboratories s.r.o.

Kolorzová, A., Kaštánek, P., Krausová, G., Brányik, T. (2023): Doplněk stravy s obsahem mikrořas, probiotických kultur a kolostra. Nabyvatel: INGREDIA a.s., Poskytovatelé: Výzkumný ústav nlékárenský s.r.o., Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, EcoFuel Laboratories s.r.o.

Hélová, D., Hyršlová, I., Krausová, G., Brányik, T., Kaštánek, P., Kronusová, O. (2022): Jogurt s přídavkem biomasy řas a sinic. Nabyvatel: Ekomilk a.s., Poskytovatelé: Výzkumný ústav nlékárenský s.r.o., Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, EcoFuel Laboratories s.r.o.

Elich O., Drbohlav J., Šalaková A., Borková M., Peroutková J.: Agrohydrogel na bázi karboxymetylcelulózy a kyselé syrovátky ve směsi se slámou ve formě pelet. Ověřeno v KOVO NOVÁK Jan Novák. Datum ověření 22.05.2023

Elich O., Drbohlav J., Šalaková A., Borková M., Peroutková J.: Agrohydrogel na bázi karboxymetylcelulózy a kyselé syrovátky. Ověřeno MASO-PROFIT s.r.o. Ověřeno 30.5.2023