Užitné vzory
Němečková I., Trešlová Š., Šalaková A., Bazalová O., Kavková M., Krausová G., Štětina J., Horáčková Š., Vrchotová B., Sýkorová S.: Funkční jogurtovo-tvarohový dezert se syrovátkou. Úřad průmyslového vlastnictví. Číslo přihlášky PUV 2024-42420; Číslo dokumentu 38308. Datum zápisu: 10.12.2024
Šalaková A., Borková M., Peroutková J., Drbohlav J.: Modifikovaný agrohydrogel s dlouhodobě udržitelnými retenčními schopnostmi. Úřad průmyslového vlastnictví. Číslo přihlášky PUV 2024-42284; Číslo dokumentu 38187, Datum zápisu: 22.10.2024
Drbohlav J., Šalaková A., Borková M., Peroutková J., Elich O., Sedlařík V., Duřpeková S., Čechmánková J.: Hydrogel s ochranným a zlepšujícím účinkem pro zemědělskou půdu a pěstování rostlin. Úřad průmyslového vlastnictví. Číslo přihlášky PUV 2021-38672, Číslo dokumentu: 35316. Datum zápisu: 17.08.2021
Kolorzová, A., Kaštánek, P., Krausová, G., Brányik, T. (2023): Doplněk stravy s obsahem mikrořasy, probiotických kultur a kolostra. Úřad průmyslového vlastnictví. Číslo přihlášky: 2023-41260, číslo dokumentu: 37317. Datum zápisu: 18.9.2023.
Kolorzová, A., Kaštánek, P., Krausová, G., Brányik, T. (2022): Směs pro přípravu instantního nápoje. Úřad průmyslového vlastnictví. Číslo přihlášky: 2022-40300, číslo dokumentu: 36482. Datum zápisu: 19.10.2022.
Hyršlová, I., Krausová, G., Hélová, D., Kaštánek, P., Kronusová, O., Vlasáková, B.,Brányik, T. (2022): Tvarohová pomazánka obohacená mikrořasou. Úřad průmyslového vlastnictví. Číslo přihlášky: 2022-40369, číslo dokumentu: 36562. Datum zápisu: 14.11.2022.
Krausová, G., Hyršlová, I., Mrvíková, I., Kaňa, A., Kantorová, V., Doskočil, I. (2022): Nemléčný fermentovaný výrobek s přídavkem selenizovaných kultur a/nebo probiotických bakterií. Úřad průmyslového vlastnictví. Číslo přihlášky: 2022-40161, číslo dokumentu: 36420. Datum zápisu: 11.10.2022.
Krausová, G., Hyršlová, I., Mrvíková, I., Kaňa, A., Kantorová, V., Doskočil, I. (2022): Mléčný fermentovaný nápoj/jogurt s přídavkem selenizovaných mlékařských kultur a/nebo probiotických bakterií. Úřad průmyslového vlastnictví. Číslo přihlášky: 2022-40036, číslo dokumentu: 36407. Datum zápisu: 11.10.2022.
Krausová, G., Hyršlová, I., Hélová, D., Kaštánek, P., Kronusová, O., Vlasáková, B., Brányik, T. (2021): Jogurt s přídavkem biomasy řas a sinic a probiotických bakterií. Úřad průmyslového vlastnictví. Číslo přihlášky: 2021-39235, číslo dokumentu: 35568. Datum zápisu: 22.11.2021.
Certifikované metodiky
Němečková I., Trešlová Š., Lešková E., Šviráková E., Karpíšková R.: Metodika testování účinnosti sanitačních roztoků proti biofilmům. ISBN 978-80-88390-03-9. Osvědčení číslo: SVS/2021/140480-A
Nejeschlebová H, Hanuš O, Bartáková K, Samková E, Kopecký J, Jedelská R.: 2024. Postup rychlého stanovení obsahu laktoferinu v mléce rutinní metodou infračervené spektrometrie. Metodika CM46 2024 (č. SVS/2024/176939-G). Datum certifikace 5. 12. 2024. ISBN: 978-80-88390-12-1.
Nejeschlebová H, Hanuš O, Klimešová M, Kopecký J, Jedelská R, Nejeschlebová L.: 2023. Postup nepřímého, rutinního, rychlého odhadu hodnoty titrační kyselosti mléka. Metodika CM40 2023. Datum certifikace 29. 9. 2023 (č. 7632/2023-ČPI). ISBN 978-80-88390-08-4 (MILCOM).
Nejeschlebová H, Hanuš O, Klimešová M, Jedelská R, Kopecký J, Nejeschlebová L.: 2023. Eliminace azidiolového vlivu konzervace vzorků mléka na výsledky referenčních a rutinních mlékařských analytických metod. Metodika CM42 2023. Datum certifikace 20.4. 2023 (č. 3324/2023-ČPI). ISBN 978-80-88390-07-7 (MILCOM).
Krausová, G., Hyršlová, I., Mrvíková, I., Kaňa, A., Kantorová, V., Doskočil, I. (2022): Charakterizace selenem obohacených mikroorganismů. Certifikovaná metodika, osvědčení č. SVS/2022/067167-G – v rámci řešení projektu MŠMT COST LTC20014 a MZE-RO1422.
Ověřené technologie
Hélová, D., Hyršlová, I., Krausová, G., Brányik, T., Kaštánek, P., Kronusová, O. (2023): Tvarohová pomazánka s přídavkem biomasy řas a sinic. Nabyvatel: Ekomilk a.s., Poskytovatelé: Výzkumný ústav nlékárenský s.r.o., Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, EcoFuel Laboratories s.r.o.
Kolorzová, A., Kaštánek, P., Krausová, G., Brányik, T. (2023): Doplněk stravy s obsahem mikrořas, probiotických kultur a kolostra. Nabyvatel: INGREDIA a.s., Poskytovatelé: Výzkumný ústav nlékárenský s.r.o., Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, EcoFuel Laboratories s.r.o.
Hélová, D., Hyršlová, I., Krausová, G., Brányik, T., Kaštánek, P., Kronusová, O. (2022): Jogurt s přídavkem biomasy řas a sinic. Nabyvatel: Ekomilk a.s., Poskytovatelé: Výzkumný ústav nlékárenský s.r.o., Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, EcoFuel Laboratories s.r.o.
Elich O., Drbohlav J., Šalaková A., Borková M., Peroutková J.: Agrohydrogel na bázi karboxymetylcelulózy a kyselé syrovátky ve směsi se slámou ve formě pelet. Ověřeno v KOVO NOVÁK Jan Novák. Datum ověření 22.05.2023
Elich O., Drbohlav J., Šalaková A., Borková M., Peroutková J.: Agrohydrogel na bázi karboxymetylcelulózy a kyselé syrovátky. Ověřeno MASO-PROFIT s.r.o. Ověřeno 30.5.2023

en