- 2025-10-14
Čtvrtý díl seriálu Co (ne)víme o mléce
Tentokrát se podíváme na fascinující svět fermentace – procesu, který z obyčejného mléka vytváří jogurty, kefíry a další zdraví prospěšné potraviny.
- 2025-09-28
Sýrová abeceda pokračuje písmenem B
Tentokrát jsme se zaměřili na tři ikonické sýry – Brie, Bel Paese / Blaťácké zlato a Brynzu.
- 2025-09-16
Stáž v Rakousku: zkušenosti z HBLFA Raumberg-Gumpenstein
„Naše kolegyně Hana Nejeschlebová strávila srpen na stáži v rakouském centru HBLFA Raumberg-Gumpenstein zaměřeném na moderní a udržitelné zemědělství.“
- 2025-09-16
Třetí díl seriálu Co všechno (ne)víme o mléce?
Vyšel nový díl našeho seriálu Co všechno (ne)víme o mléce? tentokrát s názvem Od nadojení až k pasteraci:
- 2025-09-04
Nový odborně-populární seriál „Sýrová abeceda“
Startujeme další odborně-populární seriál, tentokrát ve spolupráci s předsedou představenstva Českomoravskoho svazu mlékárenského, panem Ing. Jiří Kopáčkem, CSc.
- 2025-08-18
Pokračujeme v našem seriálu Co (ne)víme o mléce.
Víte, proč se mléko musí pasterovat a jaká rizika nese jeho konzumace syrové? Odpovědi přináší druhý díl seriálu Co (ne)víme o mléce.
- 2025-07-14
Co všechno (ne)víme o mléce? Spouštíme novou vzdělávací sérii
Mléko je jednou z nejkomplexnějších potravin a základní surovinou pro řadu výrobků, které najdeme v každé domácnosti. Přesto kolem něj koluje řada mýtů, nejasností a často i zjednodušených pohledů. Proto jsme se rozhodli spustit vzdělávací sérii článků o mléce a mléčných výrobcích, která nabídne nejen fakta, ale i pohledy z praxe a nejnovějších výzkumů.

en





