Cílem školení je poskytnout teoretické základy v oblasti kvality mléka, mikrobiologie, základních analytických metod a metrologie, které jsou nezbytné pro efektivní řízení laboratorních procesů a kontrolu kvality v mlékárenství. Školení je určeno pro nové i zkušenější pracovníky v laboratoři i manažery kvality.
Termín:
15. 4. 2025 (deadline přihlášek do 1. 4. 2025)
23. 9. 2025 (deadline přihlášek do 9. 9. 2025)
Místo konání: Hotel Krystal, Praha 6
Přednášející: Ing. Ivana Hyršlová, Ing. Jitka Peroutková, Ing. Martina Švejcarová, Ing. Iva Mrvíková, Martin Mičlo
Časový rozvrh: 9.00 – 14.00 hod. (prezence od 8.30 hod.)
Program:
- Mléko
prvovýroba, složení mléka, faktory ovlivňující jeho kvalitu - Potravinářské mikrobiologie
charakterizace a kontrola mikroorganismů ovlivňujících kvalitu a bezpečnost mléčných produktů, doplněno o praktické ukázky laboratorních postupů. - Základy chemických analýz
základní analytické rozbory mléka a mléčných produktů - Seznámení s principy metrologie
úvod do metrologie s důrazem na správné používání měřicích přístrojů a význam kalibrace a ověřování v laboratořích
Bližší informace na emailu akce@milcom-as.cz.