Kvasinky a plísně

Kvasinky a plísně

Nabízíme široký výběr selektivních agarových médií pro detekci a kvantifikaci kvasinek a plísní v potravinách dle platných norem.

DG 18 (Dichloran Glycerolový Agar)

Selektivní médium s 18 % dichloranu glycerolu a nízkou aktivitou vody (aw) určené k izolaci xerofilních plísní ze sušených a polosušených potravin. Používá se ke kvantifikaci kvasinek a plísní v potravinách dle ČSN ISO 21527-2.

Vhodné pro:
✔ Sušené ovoce
✔ Koření
✔ Cukrovinky
✔ Cereálie
✔ Ořechy
✔ Sušené maso a ryby

DRBC (Dichloran Rose Bengal Chloramphenicol Agar)

Selektivní médium s chloramfenikolem, dichloranem a bengálskou červení určené k detekci kvasinek a plísní způsobujících kažení potravin. Přítomnost dichloranu omezuje přerůstání plísní Rhizopus a Mucor, což usnadňuje detekci mykotoxigenních plísní. Používá se dle ČSN ISO 21527-1.

Sladinový agar

Obecné médium určené ke stanovení počtu kvasinek a plísní. Obsahuje sladový extrakt, který podporuje jejich růst.

GKCh (YGC Agar)

Médium s glukózou, kvasničným extraktem a chloramfenikolem určené ke stanovení kvasinek a plísní podle ČSN ISO 6611. Glukóza slouží jako zdroj energie, kvasničný extrakt poskytuje růstové faktory a chloramfenikol inhibuje růst bakterií.


Bezpečností listy a certifikáty jsou ke stažení zde.