1
|
Stanovení obsahu celkové sušiny gravimetricky
|
ČSN ISO 6731
|
mléko, smetana a zahuštěné neslazené mléko
|
2
|
Stanovení obsahu vody gravimetricky
|
ČSN 57 0105-13
|
sušené mléko
|
3
|
Stanovení obsahu celkové sušiny gravimetricky
|
ČSN ISO 6734
|
zahuštěné slazené mléko a slazená smetana
|
4
|
Stanovení obsahu tuku butyrometricky
|
ČSN 57 0530 čl.43, čl. 86
|
mléko, smetana
|
5
|
Stanovení obsahu celkových bílkovin Kjeldahlova metoda
|
SOP 1 ( ČSN 57 0530)
|
tekuté, zahuštěné, sušené mléko, smetana, kasein
|
6
|
Stanovení obsahu laktózy komerční soupravou Lactose/ D-Galactose Assay Kit MEGAZYME
|
SOP 2
(IDF 79B:1991)
|
mléko, zahuštěné mléko, sušené mléko
|
7
|
Stanovení obsahu tukuprosté sušiny dopočtem z naměřených hodnot
|
ČSN 57 0530 čl.40
|
mléko
|
8
|
Stanovení obsahu kaseinu Kjeldahlova metoda
|
SOP 5 (ČSN 57 0530)
|
mléko
|
9
|
Máslo - Stanovení obsahu vody gravimetricky
|
ČSN EN ISO 3727-1
|
máslo
|
10
|
Máslo – Stanovení obsahu soli titračně
|
ČSN ISO 1738
|
máslo
|
11-15
|
Neobsazeno
|
-
|
-
|
16
|
Stanovení bodu mrznutí
kryoskopicky
|
ČSN 57 0538
|
tekuté mléko
|
17
|
Horizontální metoda stanovení celkového počtu mikroorganismů-technika počítání kolonií vykultivovaných při 30°C
|
ČSN EN ISO 4833
|
výrobky pro lidskou výživu a ke krmení zvířat
|
18
|
Stanovení počtu termofilních mikroorganismů kultivačně
|
SOP 6
( ČSN EN ISO 4833,
ČSN 56 0100 čl.75)
|
výrobky pro lidskou výživu a ke krmení zvířat
|
19
|
Všeobecné pokyny pro stanovení počtu koliformních bakterií. Technika počítání kolonií
Stanovení počtu koliformních bakterií. Část 1: Technika počítání kolonií vykultivovaných při 30°C
|
ČSN ISO 4832
ČSN ISO 5541-1
|
výrobky pro lidskou výživu a ke krmení zvířat, bakteriální suspenze, mlékařské kultury
mléko a mléčné výrobky
|
20
|
Stanovení počtu jednotek kvasinek a nebo plísní tvořící kolonie. Technika počítání kolonií vykultivovaných při 25°C
|
ČSN ISO 6611
|
mléko a mléčné výrobky
|
21
|
Stanovení počtu psychrotrofních mikroorganismů - Technika stanovení počtu kolonií při 21°C (Rychlá metoda)
|
ČSN ISO 8552
|
mléko
|
22
|
Stanovení počtu charakteristických mikroorganismů. Technika stanovení počtu kolonií při 37°C
|
ČSN ISO 7889
|
jogurt a jogurtové výrobky
|
23
|
Metody pro průkaz a stanovení počtu bakterií čeledi Enterobacteriaceae
Část 2: Technika počítání kolonií
|
ČSN ISO 21528-2
|
výrobky pro lidskou výživu a ke krmení zvířat
vzorky z prostředí potravinářských výroben a prostor, kde se manipuluje s potravinami
|
24
|
Mléko-Stanovení počtu bifidobakterií-Technika počítání kolonií při 37°C za 5 dní
|
SOP 4 (firemní metodika Danone a Christian Hansen-č.BPF-08-MFE-007)
|
kysané mléčné výrobky, kojenecká a dětská výživa, startovací kultury, doplňky stravy
|