DEN VÚM 2016

 

 DEN VÚM JE SOUČÁSTNÍ AKTIVIT ČESKÉ AKADEMIE ZEMĚDĚLSKÝCH VĚD.

 

 

 

XIX. DEN VÚM

 

 

 

VĚDA, VÝZKUM, INOVACE

POMOC PRAXI, KVALITA MLÉKA, FERMENTOVANÉ VÝROBKY, PROBIOTIKA

 

 

konference se konala

 

 

ve úterý 26. dubna 2016

v Hotelu Olšanka v Praze


 

 

PROGRAM

Konference v rámci udržitelnosti projektu Komplexní vzdělávání lidských zdrojů v mlékařství, 
CZ.1.07/2.3.00/09.0081, www.mlekarstvi.cz.

8:45

REGISTRACE ÚČASTNÍKŮ

9:15

SOUČASNÁ SITUACE NA TRHU S MLÉKEM: Řešení a východiska ze současné mléčné krize 

Ing. J. Kopáček, CSc. - ČMSM

10:15

MLÉKÁRENSKÝ VÝZKUM, VÝVOJ, VZDĚLÁVÁNÍ A POMOC PRAXI 

Ing. P. Roubal, CSc. a kol. - VÚM s.r.o.

10:45

MEMBRÁNOVÉ PROCESY V MLÉKÁRENSKÉM PRŮMYSLU 

Ing. J. Drbohlav, CSc., Ing. P. Roubal, CSc., Ing. M. Kavková, Ph.D., Ing. V. Dráb, Ing. M. Binder - VÚM s.r.o.
Ing. J. Ečer - MemBrain s.r.o.

11:15

TESTOVÁNÍ ÚČINNOSTI SANITAČNÍCH ROZTOKŮ VŮČI KVASINKÁM A PLÍSNÍM 

Ing. I. Němečková, Ph.D., Ing. M. Kejmarová, Z. Hlaváčková, Ing. A. Mühlhansová, Ing. P. Roubal, CSc. - VÚM s.r.o.

11:35

JAKÁ JE HYGIENICKÁ KVALITA MLÉKA PRVOTELEK V ČR?

Ing. R. Seydlová - VÚM s.r.o.

12:00

PŘESTÁVKA NA OBČERSTVENÍ

12:45

VYUŽITÍ SYROVÁTKY JAKO VEDLEJŠÍHO PRODUKTU V MLÉKÁRENSKÝCH VÝROBCÍCH 

Ing. M. Binder, Ing. A. Nehyba, Ing. A. Šalaková, CSc., Ing. J. Drbohlav, CSc., Ing. I. Němečková, Ph.D., Ing. I. Hyršlová - VÚM s.r.o.

13:15

SBÍRKA MLÉKÁRENSKÝCH ORGANISMŮ (CCDM) LAKTOFLORA - ČINNOST A VÝZKUM

Ing. M. Kavková, Ph.D. - VÚM s.r.o.

13:45

MILCOM a.s. a VÚM s.r.o. PRO PODPORU MLÉKÁRENSKÉ PRAXE

Ing. J. Cicvárek - MILCOM a.s.

14:00

DISKUZE A ZÁVĚR KONFERENCE

csen

E-SHOP